Prof. dr. Kárpáti Andrea a Mentor(h)áló október végi vendége!
Újabb kivételes felkészültségű előadóval folytatódik Pedagógiáról másképp c. sorozatunk a Somogyi-könyvtárban: október végi vendégünk Prof. dr. Kárpáti Andrea, a hazai művészeti nevelés és digitális nevelés kiemelkedő szakembere!

A rendezvény időpontja: 2019. október 25. péntek 17.00-18.30
A rendezvény helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4.
A rendezvény címe: Bauhaus-pedagógia és Design Thinking, 1919-2019: egy kortalan modell a kortárs iskolában

A Tervezői Gondolkodás (Design Thinking) az innováció felhasználó-központú megközelítése. Egy művészetpedagógiában született módszer, melyet ma már a természettudományok oktatásától az üzletemberek képzéséig sokféle területen használnak. A modellt a Stanford Egyetem iparművészeti kutatólaboratóriumában fejlesztette ki Tim Brown (2009), hogy a tervezői eszköztárat használva, a felhasználói igényeket, az új technológiai lehetőségeket és az üzleti siker feltételeit egy munkamódszerben egyesítse.
A száz éve alapított német művészeti iskola, a Bauhaus hasonló elvek mentén, sikeresen képezte együtt a kézműveseket, építészeket és iparművészeket.
Az előadás sikeres oktatási projektek képes ismertetésével érzékelteti, hogyan használható a Tervezői Gondolkodás és a Bauhaus pedagógia a mai iskolában, hogyan építenek hidat a művészetek és tudományok között.

Professzor Asszony előadását jó szívvel ajánljuk pedagógusoknak (rajz és média szakos tanároknak különösen), intézményvezetőknek, egyetemi oktatóknak, egyetemi hallgatóknak, de természetesen most is minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az előadásban bemutatásra kerülő Tervezői Gondolkodás (Design Thinking) a problémamegoldásra irányuló új módszertan, gondolkodásmód és világlátás, mely mindenféle szervezetben (pl. iskolákban, egyetemeken, piaci cégeknél is) egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ma már mindenütt tettenérhető a szervezeti kultúra területén, elengedhetetlen része a vezetői eszköztárnak. Sőt, létjogosultságot nyert a magánélet és a személyes tervezés vonatkozásában is - egyre több tanácsadó alkalmazza a design-alapú tanácsadást.
Ha egy olyan új szituációba kerültünk, amelyben nincsenek jól működő terveink, eszközeink, ebben az esetben új megoldást jelenthet a Tervezői Gondolkodás (Design Thinking).
Ezt az újfajta, kreatív gondolkodásmódot a vezetés és szervezetfejlesztés különböző területein viszontláthatjuk - pl. Stratégia és innováció, Szervezeti leadership, Globális business, Leadership és management, Emberi tényezők és technológia, life coaching, business coaching, humántanácsadás stb.
Izgalmas, újszerű terület - ismerkedjünk meg vele minél többen!
Az idén 100 éves Bauhaus-iskola a 20. század első felének legjelentősebb művészeti intézménye, a konstruktív törekvések központja és gyűjtőhelye, amely a nevelési módszerek és az alkotó művészet megújítása révén vált kiemelkedő szerepűvé.

Prof. dr. Kárpáti Andrea, a hazai művészeti nevelés és digitális nevelés kiemelkedő szakembere, a Budapesti Corvinus Egyetem, TNKK MKI (Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kara, Magatartás-tudományi és Kommunikációelméleti Intézet) egyetemi tanára, az MTA-ELTE Vizuális Kultúra Szakmódszertani Kutatócsoport vezetője.
Nagy megtiszteltetés, hogy elfogadta meghívásunkat!

A részvétel most is ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

FIGYELEM!
Regisztrációmmal előzetes hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy az alábbiakban megadott e-mailcímemre a rendezvény szervezője, az SZTE JGYPK Mentor(h)áló Pedagógiai Szolgáltató Központ (6725 Szeged, Hattyas u. 10.) a későbbiekben hírleveleket küldjön. A hírlevélről - külön kérés/jelzés esetén - le lehet iratkozni.


Sign in to Google to save your progress. Learn more
A résztvevő neve (minden jelentkezőt kérünk külön regisztrálni!) *
A résztvevő intézménye *
A résztvevő beosztása *
E-mail: *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy