Categories Menu

Feltöltve jan 4, 2017 Kategória Hírek, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Programajánló - 2017

Esti beszélgetés – ahogy mi szeretjük!

Esti beszélgetés – ahogy mi szeretjük!

 

Regisztráció péntek estére ITT!

 

Beszélgetni jó dolog – főleg, ha az ember ezt értelmes társakkal teheti:-)

De vajon mi a jó beszélgetés titka? Megosztjuk a mi receptünket!

Esti beszélgetés – “Mentor(h)áló-módra”

Hozzávalók:

  • Végy egy sokak számára izgalmas, érdekes, aktuális témát!
  • Kutass fel hozzá egy hiteles, komoly tapasztalatokkal bíró, az adott területen jártas szakembert!
  • Találj egy (vagy több) jó házigazdát, aki “okosakat” tud kérdezni!
  • Helyezd ezeket végül egy kellemes térbe!

Visszajelzések, ajánlások azoktól, akik már kipróbálták “receptünket”:

Az Esti beszélgetések “Mentor(h)áló-módra” azért jók, mert:

  • “A beszélgetések barátságos légkörben zajlanak, remek előadókkal, akik  a szakmán túl az emberi oldalukat is meg tudják mutatni. Akár új, akár  ismert témáról van szó, mindig ad a hetet lezáró este valami új  nézőpontot, valamint találkozási lehetőséget régi-új ismerősökkel. Úgy  inspirál és gondolkodtat, hogy gazdagabban és lelkesebben megy haza az  ember.”
  • “Szűkebb kör által érdeklődésre számot tartó témák is fórumot kapnak. A “kérdező” által irányított – ténylegesen körben folytatott – beszélgetés közelebb hozza a hallgatóságot a témához és az est vendégéhez, és őt is a hallgatósághoz.”
  • “A beszélgetős sorozat szerintem azért hasznos, mert egyes témák jeles szakértőitől tömören értesülhetünk az adott témák legfontosabb tudnivalóiról és aktualitásairól, ami sokkal hatékonyabb, mintha szakirodalmakból próbálnánk tájékozódni, illetve ha valakit valamely téma mélyebben érdekel, akkor az előadó által elmondottak kiindulási alapot nyújthatnak a további tanuláshoz.”
  • “Hogy miért jók a programok? Változatosak, érdekesek. Olyan személyek a vendégek, akikkel nem nagyon találkoznánk egyébként. Sok pedagógiai vonatkozása van a programoknak, illeszkedik a Kar profiljához is. Jól szervezettek, beleértve a háziasszony-moderátor szerepeket is.”
  • “Jó volt olyan előadókat hallani és látni, akik elismert szakemberek a saját szakterületükön – impulzív emberek, akik nemcsak a témát hozták, hanem (többnyire) az előadásmódjuk is lekötötte a hallgatóság figyelmét. Elgondolkodtató/ továbbgondolásra érdemes volt az előadásuk, időnként görbe tükröt tartottak a hallgatóság elé, új információkat közöltek. A közönség soraiban is olyan kollégákkal találkozhattam, akik nyitottak voltak az adott téma iránt. Szakirodalmi ajánlásokat is kaptam.”
  • “Hiteles emberektől tanulni a legnagyobb dolog, akik az elméletet és a gyakorlatot együtt alkalmazzák a munkájukban. A mai fiataloknak is szükségük van példaképekre és minden előadó példát mutat a hivatás szeretetéről és a folyamatos megújulásról.”

Január 13-án, pénteken (ez már jövő péntek!) mindenkit várunk az új év első tartalmas esti beszélgetésére!

Vendégünk dr. Szűcs Norbert, a tanodamozgalom országosan is meghatározó alakja, a TanodaPlatform elnevezésű tanodahálózat egyik vezetője, s a beszélgetés során mindent megtudhatunk a tanodákról, amit csak szeretnénk:-)

A beszélgetés időpontja: 2017. január 13. péntek 17.30-19.00

A rendezvény helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4. (TÉRKÉP ITT)

A beszélgetés címe: Mi a csoda? Tanoda!

Az esti beszélgetés fő kérdései:

Miért jöttek létre ezek a kezdeményezések? Mi történik a tanodákban? Milyen viszonyt alakítanak ki az iskolákkal? Milyen nehézségekkel küzdenek és milyen eredményeket érnek el a tanodák? Mennyire egységes a tanodamozgalom? Hogyan lehet velük együttműködni?

Minden érdeklődőt szívesen látunk (helyszín a Somogyi-könyvtár), de különösen számítunk egyetemi oktatók és hallgatók, általános és középiskolában dolgozó pedagógusok, vezetők részvételére, illetve azokéra, akik érdeklődnek az önkéntesség iránt!

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

További információ és regisztráció ITT!

A folytatásban:

  • 2017. február 10. péntek 17.30: Festői szerelmek – vendégünk Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész – további részletek és regisztráció hamarosan!
  • 2017. március 3. péntek 17.30: Sikeres pedagógus, sikeres gyerek – kiégett pedagógus, kiégett gyerek – vendégünk dr. Szabó Éva, az SZTE Pszichológiai Intézetének vezetője – további részletek és regisztráció hamarosan!

  • 2017. március 31. péntek 17.30: Miben más, mitől sikeres a KIP-program? – vendégünk dr. K. Nagy Emese, a frissen Prima Primissima-díjas hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola igazgatója – további részletek és regisztráció hamarosan!

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!