Categories Menu

Feltöltve feb 3, 2016 Kategória Hírek, Mentor(h)áló Klub, Pedagógiáról másképp - esti beszélgetések a Mentor(h)álóban, Programajánló - 2016

Boogie-woogie után Mentor(h)áló!

Boogie-woogie után Mentor(h)áló!

“A boogie-woogie-klubban ´958-ban volna jó…” – így énekelt Presser Gábor közel 50 éve még Omega-színekben.

Azt, hogy változnak az idők, mi sem mutatja jobban, hogy ma, 2016-ban már a Mentor(h)áló Klub a menő hely:-)

A Mentor(h)áló Klub – ahogyan korábban is bebizonyította – a tanulás új színtere.  Mindazok találkozóhelye, akik még hisznek abban, hogy minden nap tanulhatunk valamit másoktól. Egy új, a pedagógiai-módszertani megújulásra, a folyamatos tapasztalatcserére és párbeszédre lehetőséget kínáló klub. Egyre többünk klubja.

Örömmel adjuk hírül az érdeklődőknek, hogy néhány hónapnyi “kényszerszünet” után 2016 februárjában újraindul az élet a Mentor(h)áló Klubban. 2016. évi programunkban már kb. 100 program terve körvonalazódott, s így reményeink szerint idén is nagyon sok színvonalas előadásnak, műhelyfoglalkozásnak, tapasztalatcserének, szakmai beszélgetésnek tudunk teret és helyet adni.

Természetesen továbbra is nyitottunk vagyunk valamennyi, az oktatás táján dolgozó, s annak fejlesztése iránt elkötelezett szakember ötleteire, véleményére, s mindazon egyének és közösségek szakmai felajánlásaira, másokkal megosztandó programjaira, amelyekkel az elmúlt időszakban felépített hálózati együttműködés tartalmait gazdagíthatjuk. Ahogyan ígértük: a közösen kialakított együttműködésre mint ritka kincsre tekintünk, melynek ápolására, gondozására, csiszolgatására kiemelt figyelmet kívánunk a jövőben is fordítani.

A 2016-os év első programjaira (meg a többire is) sok szeretettel várunk MINDEN érdeklődőt!

Az évadnyitó programok részletei:

  • 2016. február 11. (csütörtök)

A klubfoglalkozás helyszíne: Makói Általános Iskola Almási Tagintézménye, 6900 Makó, Almási u. 52. (TÉRKÉP ITT!)

A klubfoglalkozás időpontja: 2016. február 11. (csütörtök) 15.00-16.30 óráig

A klubfoglalkozás részletes programja: A szép magyar beszéd hanyatlása (a disputa-módszer alkalmazása)

A disputa-módszer az érvelés, a kulturált vita, a kritikai gondolkodás fejlesztését célzó módszer, melyet egyre több (de még nem elég) intézményben alkalmaznak.  Rövid háttér a módszerről ITT!

A disputa szakkör ebben az évben indult az iskolában, egy lelkes fiatal kolléga, Pallagi Beáta kezdeményezésére. A foglalkozást ő vezeti, s a makói gyerekek mellett a kiszombori iskola disputásai is részt vesznek a foglalkozáson.

Jelentkezés módja és határideje: a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Kérjük, részvételi szándékotokat legkésőbb 2016. február 10-én, (szerda) 16.00 óráig jelezzétek Bálint Andrea tagintézmény-vezető részére a következő címen: balint.andi@makoiiskola.hu. A jelentkezési lap ITT érhető el!

Boldizsár Ildikó

  • 2016. február 12. (péntek) – új sorozat: Pedagógiáról másképp – TELTHÁZ!

A Pedagógiáról másképp c. sorozatunkban esti beszélgetéseket kínálunk pedagógiai témákban. A rendezvénysorozat ingyenesen látogatható!

A beszélgetés helyszíne: Somogyi Könyvtár Gyermekkönyvtára, 6720 Szeged, Dóm tér 1-4. (TÉRKÉP ITT!)

A beszélgetés időpontja: 2016. február 12. (péntek) 19.00-20.30 óráig

Részletes program: Esti mese felnőtteknek – vendégünk Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta

Az “Esti mese felnőtteknek” c. rendezvényünkön nem előadás vár ránk – helyette lehetőséget kínálunk egy kis kötetlen beszélgetésre, mesélésre (nőkről, férfiakról, úton lévőkről, boldog öregekről) – mindezt természetesen Boldizsár Ildikóval!

Jelentkezés módja és határideje: a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztráció lezárult – TELTHÁZ!

A résztvevőknek visszaigazolást küldtünk, ha valaki nem kapta meg, akkor kérjük, SOS írjon IDE!

önértékelés

  • 2016. február 15. (hétfő) TELTHÁZ!

A klubfoglalkozás helyszíne: SZTE JGYPK, Szeged, Hattyas u. 10. 4109-es terem (TÉRKÉP ITT!)

A klubfoglalkozás időpontja: 2016. február 15. (hétfő) 15.00-17.00 óráig

A klubfoglalkozás részletes programja: Intézményi önértékelés – lépések a tanulószervezetté válás felé – közreműködik: Szabó Győzőné Magdi szakértő, tréner

A műhelyfoglalkozást elsősorban intézményvezetőknek, helyetteseknek, illetve az intézményi önértékelési csoport tagjainak ajánljuk.

A foglalkozáson rövid előadást követően a résztvevők csoportmunkában tekintik át az önértékelés folyamatát, majd az intézményi értékelést végző kollégák segítséget kapnak az ún. “visszajelző mondatok” megfogalmazásához, a fejlesztő értékelés gyakorlati megvalósításához. A tapasztalatok szerint ez a segítség jól jöhet még gyakorlott intézményvezetőknek is, pláne, ha ez olyan szakembertől érkezik, mint Szabóné Magdi. Akiknek már megadatott, hogy dolgozhattak Magdival, ők tudják, mire számíthatnak. Akik még nem, itt az idő, hogy megtudják!

Az intézményi értékelést nem tudjuk “megúszni”, ráadásul itt magunkra vagyunk hagyatkozva, csak belső erőforrásainkra, szakértelmünkre támaszkodhatunk. Ennek fejlesztéséhez nyújt a műhely támogatást.

Jelentkezés módja és határideje: a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A létszám korlátozott (40 fő), ezért érdemes gyorsan jelentkezni! A regisztráció lezárult – TELTHÁZ!

A résztvevőknek visszaigazolást küldtünk, ha valaki nem kapta meg, akkor kérjük, SOS írjon IDE!

Nyitó klubfoglalkozásainkra szeretettel várunk minden érdeklődőt!